zaterdag 18 februari 2012

The cook arena

We hebben het geluk dat we tijdens de week niet hoeven te koken, we mogen mee aan tafel schuiven met het gezin waarbij we blijven logeren. Maar tijdens het weekend staan we er alleen voor.
Zoals je al kon zien bij de foto's hebben we deze week inkopen gedaan en alle ingrediƫnten aangekocht die we voor de maaltijd nodig hadden, toch verliep het koken niet van een leien dakje.
Start kookproces: 13.30 uur
Einde kookproces: 16.15 uur
Nu horen wij jullie al denken, wie heeft er nu 2.45 uur nodig om een gerecht klaar te maken, wel wij dus!
Het startte al met het materiaal. Om de aardappelen en de groenten te snijden hadden we geen aardappelmesje, dus hebben we ons verholpen met een mes om vlees mee te snijden (een getand KROM mes). Omdat we maar 1 exemplaar hadden van zo'n mes, hebben we de paprika met een gewoon mes moeten snijden. Ook het schillen van wortelen verliep niet al te vlot waardoor we toch wel even bezig waren.
Na het snijden en al het voorbereidend werk, wilden we gaan koken. Nou ja, we hebben alleen maar een elektrische kookkom en een microgolfoven waardoor het koken van aardappelen wel een probleem werd. Dankzij de hulp van het thuisfront hebben we geleerd om aardappelen te koken met een microgolfoven en ja het smaakte lekker.
Het bakken van de vis was echter geen probleem en zo konden we de tijd stopzetten van onze stopwatch die zoals jullie al weten 2.45 uur aangaf.
Gelukkig hebben we daarna in de zon kunnen genieten van een heerlijke maaltijd.


Zonnige groeten


Christine en Sanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten